Introductie

In de loop der jaren verzamelde ik veel plaatjes van Ameland in de "kunst". Schilderijen, etsen, aquarellen, tekeningen enz.. Veelal van kunstenaars die het eiland incidenteel of langere tijd bezochten. Ameland kende geen kunstenaars kolonie zoals bijvoorbeeld het Duitse Sylt waar veel belangrijke kunstenaars zich voor enige tijd en soms permanent vestigden. Zelfs Germ de Jong bleef een bezoeker. Voor Herman Buijtenhuijs werd een uitzondering gemaakt: die heeft zijn eigen site van me gekregen: Hermans Ameland. 

Vermoedelijk sta ik met mijn verzameling afbeeldingen en plaatjes van Ameland nog maar aan het begin en kan van een inventarisatie geen sprake zijn. Dat is ook niet de bedoeling. Gewoon delen met anderen en op het spoor komen van nog onbekende werken. 

De inzet is Ameland, in kunstzinnige uitingen, die meestal aan een muur hangen en slechts in beperkte kring zichtbaar en bekend zijn onder de ogen van, in de eerste plaats, Amelanders te brengen. Medewerking en hulp wordt dus gevraagd en zéér op prijs gesteld. 

Er zijn websites van oude ansichtkaarten over Ameland, Faceboek pagina's met verhalen en familiefoto's van Ameland en stambomen van Amelandse families. 

Na het starten van de Website over Herman en de enthousiaste reacties, bezoekers en medewerking die ik al direct mocht ontvangen nu dus een wat breder perspectief en initiatief. 

Wellicht vindt je (U) het leuk om een bekend of onbekend werk hier te delen, dat kan met vermelding, als je (U) dat wilt, maar natuurlijk ook anoniem natuurlijk.

De opbouw van deze twee sites ("Hermans Ameland" en "Beeld van een Eiland") gebeurt onregelmatig maar in de loop van de tijd zal een archief van plaatjes ontstaan. Door de zoekfunctie (d.m.v. aanklikken van de labels, of de zoekbalk links boven) wordt de bruikbaarheid wellicht nog vergroot.

Het is mogelijk het Blog te volgen (op je Google account) en/of een emailtje te vragen als er een nieuwe bijdrage is. Af en toe eens terugkijken is ook aan te raden omdat ik aanvullingen en bijvoorbeeld recente foto's van locaties zal bijplaatsen. 

Mochten er problemen met copyright (beeldrecht) zijn zo laat U mij dit z.s.m. weten. Er is geen enkel commercieel oogmerk met deze site en het is ondoenlijk voor elk plaatje dit te onderzoeken als het niet vermeld is. 

Met vriendelijke groeten 
Gerbrand Caspers, Sneek (Ballum)   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten